Radioreclame op ORN

Radioreclame op ORN

De gezamenlijke RPO zenders bereiken wekelijks 2 miljoen verschillende luisteraars in de koopkrachtige doelgroep van 35 plussers. RPO radio staat zelfs in de Top 3! De tarieven die ORN rekent voor het uitzenden van commercials zijn zo bepaald dat u aantoonbaar meer contacten maakt bij RPO dan bij andere aanbieders. Tel hierbij op dat de RPO radiozenders met hun journalistieke/informatieve programmering een hogere mate van aandacht van luisteraars genieten en u weet dat u uw mediabudget bij ons goed besteedt.

Onze regionale radiozenders hebben gezamenlijk een 100% nationale dekking. Dat kunnen niet veel radio-exploitanten zeggen. Bij ORN kun je kiezen voor het totale nationale pakket RPO zenders of voor zenders in een specifiek gebied. Dit laatste is handig als er bijvoorbeeld een extra mediadruk in een specifieke regio gewenst is omdat andere zenders er geen of nauwelijks bereik bieden. Het gebeurt regelmatig dat ORN gevraagd wordt de gaten in het bereik van andere zenders te vullen, bv in Noord Brabant en Limburg, of juist in de noordelijke provincies waar RPO het zeer goed doet. Of wellicht heeft u een regionaal afzetgebied… ook dan bent u natuurlijk aan het juiste adres!

RPO Radio biedt niet alleen de unieke keuze om nationaal of regionaal te adverteren, ook kunt u per regio kiezen voor een gevarieerde spotinzet. Door het aantal spots per regio te variëren kun je heel eenvoudig verschillen in de mediadruk aanbrengen. Ook kunt u de inhoud van de commercial per regio wisselen. Een eenvoudig, maar nuttig voorbeeld blijft het benoemen van regionale dealers en het kan nòg persoonlijker: u kunt commercials in de eigen streektaal uit laten zenden, zoals bijvoorbeeld Coca Cola en Vodafone dat al hebben gedaan.

Radiocommercial

Goede radiocommercials zijn verrassend en opvallend. De score van zo’n radiocommercial zal zeker beter zijn dan die van een standaard radiocommercial. Na het uitwerken van een concept gaan we aan de slag met de samengestelde tekst en geselecteerde voice-over. Een tekst inspreken is een vak apart. Daarom werken we met de beste professionele voice-overs, stemacteurs en stemactrices van Nederland. Zo ben je verzekerd van een professionele, heldere en doelgerichte radiocommercial.

Nadat de spot is ingesproken gaan onze editors aan de slag met het toevoegen van de juiste elementen. Wil je wel of geen muziek? Of gaan we juist voor extra geluidseffecten? Stuk voor stuk elementen die de spot de juiste sfeer kunnen meegeven. Klik hier voor meer informatie over radiocommercials.

Tarieven

Landelijk alleen op aanvraag

Radioreclame is nog steeds een erg effectief middel om je doelgroep te bereiken. Met de radiozenders van uw mediacampagne bereikt u zowel het grote publiek als specifieke doelgroepen. Hoe kiest u voor het juiste radiostation en zorgt u voor een effectieve radiocampagne. Welke zender past bij uw doelgroep? Welk budget is er beschikbaar voor radioadvertenties en wat is uw communicatiedoelstelling? Wanneer er antwoord is op deze vragen kan uw mediacampagne samen met u kijken naar het beste moment voor uw radiocampagne.

Kosten radioreclame

De advertentiekosten zijn uiteraard afhankelijk van de spotlengte en het moment van uitzending. Doorgaans wordt radioreclame in 5 seconden eenheden verkocht. Daarom zijn radiospots dus vaak precies 5, 10 of 20 seconden. Voor radioreclame van bijvoorbeeld 22 seconden moet namelijk 25 seconden worden afgerekend.

Vaste kosten op basis van bereik

Een GRP, ook wel Gross Rating Point genoemd, is een vastgestelde eenheid die wordt gebruikt om de radioreclame kosten in verhouding tot het bereik van de radiocampagne uit te drukken. 1 GRP is hierbij 1% bereik in de doelgroep, bijvoorbeeld 1% luisterdichtheid. De Gross Rating Points samen geven een goede indicatie van de verdeling tussen het totale radiobereik in de doelgroep en het gemiddeld aantal contacten waarmee de doelgroep is bereikt. Wij kunnen uiteraard deze berekening voor u maken.

Vaste kosten per spot

Ook is het mogelijk om te adverteren met vaste spots rondom specifieke radioprogramma’s, hierdoor kan heel gericht zendtijd worden ingekocht. Kiest u zelf momenten en vaste reclameblokken, dan dient er een vaste prijs per spot betaalt te worden.

Advies op maat

Bel met onze accountmanagers via 085 25 00 070 of vul het formulier in.

Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
19 + 13 = ?
Vul de oplossing in om verder te gaan